Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Asbestos 2016

6 april 2016 - 7 april 2016

Het lijdt geen twijfel dat asbest een interessant mineraal is. Van alle stoffen waarover men zich omwille van mens of milieu zorgen maakt geniet asbest misschien wel de grootste publieke belangstelling. Bijna wekelijks treft men in de media berichten aan die asbest gerelateerd zijn.

 

Eén onderwerp over asbest heeft de afgelopen maanden bijzonder veel aandacht getrokken: het verbod op het hebben van asbestdaken per 1 januari 2024. We hebben minder dan acht jaar te gaan om Nederland asbestdakenvrij te krijgen! Met de wetenschap dat het gaat om 130 miljoen vierkante meter asbestdaken is de vraag gerechtvaardigd: Hoe krijgen we dat voor elkaar?

 

Een deel van de oplossing is te vinden in ‘samenwerking’. De enorme opgave die nu voorligt heeft zo’n omvang dat alle belanghebbenden waaronder de asbestsector, gemeenten en provincies, het Rijk en natuurlijk de asbesteigenaars zelf, samen moeten optrekken. Er is extra goed opgeleid personeel nodig bij de asbestsaneerders, we moeten beter toegang hebben tot het inzetten van nieuwe technieken, de handhaving en inspectie moeten op orde zijn en bovenal: partijen zullen rond de tafel moeten over de financiële invulling.

 

De beurs ASBESTOS 2016 is op 6 en 7 april dé ideale plek waar al die partijen elkaar kunnen ontmoeten. Een breed pallet aan vertegenwoordigers uit diverse gremia zal op de beurs aanwezig zijn. Hetzij als bezoeker, hetzij als exposant. Een goed moment om met elkaar in gesprek te gaan, met elkaar de mogelijkheden te verkennen en uiteindelijk te komen tot samenwerking.

 

Asbestslachtoffer Vereniging Nederland zal ook vertegenwoordigd worden op ASBESTOS 2016 door haar bestuur om samen met andere standhouders of bezoekers in gesprek te gaan.

 

ASBESTOS 2016 vind plaats in Ahoy Rotterdam en is voor leden van de AVN gratis te bezoeken. Wilt u een bezoek brengen aan ASBESTOS 2016 stuur dan een mail aan secretariaat@asbestslachtoffer.nl , u krijgt uw toegangskaart dan zo snel mogelijk toegestuurd.

 

Wilt u meer informatie over ASBESTOS 2016, neem dan een kijkje op de website:

http://asbestos-int.com/

Gegevens

Begin:
6 april 2016
Einde:
7 april 2016