Beste Radeloos, onlangs ben ik mijn vriend verloren aan asbest kanker.. bij hem begon het 14 jaar geleden met vocht in de longen en enorme vermoeidheid gevolgd door pijn in zijn linker zij.. na een aantal jaren hier mee te hebben rond gelopen had hij 2 lier vocht in zijn longen.. vervolgends een kijk operatie laten doen die 4 uur duurde en daar kwam uit: longvlies kanker. Het enige wat je hier tegen kunt doen is de longen laten plakken zo dat er geen vocht meer tussen kan komen.. ook kun je kiezen voor chemo therapie die er voor zorgt dat je 2-3 maanden langer te leven hebt. Mijn vriend heeft gekozen voor kwaliteit van leven.. alleen kreeg hij steeds meer last van benauwdheid en zelfs met zuurstof apparatuur ging het niet geweldig.. een longonsteking heeft hij er uiteindelijk over heen gekregen en dat is hem fataal geworden.. Als je eenmaal asbest hebt ingeademd krijg je het er niet meer uit en kan het overal gaan zitten. Beste radeloos ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt gehad.