Oncokompas is een digitaal hulpmiddel dat vrijblijvende ondersteuning geeft na de diagnose kanker en in de jaren erna Kanker is voor veel mensen ingrijpend.

Ook als de meeste onderzoeken en behandelingen achter de rug zijn, komen vaak nieuwe vragen naar voren. Bijvoorbeeld over vermoeidheid, angst, werk, relaties, leefstijl en financiën. Soms zijn problemen duidelijk, soms meer onder de oppervlakte. Oncokompas kan meer inzicht en richting geven: hoe staat u er lichamelijk, psychisch en sociaal voor en hoe kunt u in uw situatie leven zoals u dat graag wilt?

Een zorgvuldig samengestelde vragenlijst leidt tot een advies op basis van uw situatie. Hoe u bijvoorbeeld zelf nog stappen vooruit kunt zetten en met welke hulp van buitenaf u misschien verder komt. Oncokompas is uw eigen kompas: het helpt u te bepalen ‘waar u staat’. U kunt er zelf mee aan de slag, op uw manier, op uw moment. Bij Oncokompas staat u zelf aan het roer en bepaalt u zelf het vervolg.

Oncokompas is ontwikkeld door de Vrije Universiteit (VU) en VUmc in Amsterdam en wordt onderschreven door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Uw zorgverzekeraar vergoedt het gebruik van Oncokompas, dit gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Mocht u Oncokompas willen proberen of hebt u behoefte aan meer informatie, bezoek dan www.oncokompas.nl