Mijn naam: Jaap Lautenbach.

Ik heb vanaf 4 febr 1957 tot 30 sept 1979 gewerkt bij de RDM als scheepsbeschieter nieuwbouw, ik heb veel met asbest gewerkt, zoals schijdingswanden van de hutten etc. o.a. op schepen als de ss.Rotterdam en het bevoorradingsschip de Poolster (ned marine).
Er is bij mij asbestose geconstateerd door mijn vorige longarts in 2007, met de verduidelijking betonlong, voor vergoedingen kwam ik destijds nog niet in aanmerking.

Nu blijkt dat er sinds 2014 wel vergoedigen worden uitgekeerd voor asbestose. Daarom ben ik door mijn nieuwe longarts eraan herinnerd dat er een vergoeding voor mij mogelijk is.
Sinds eind 2015 heb ik alles via het I.A.S keurig geregeld, o.a. met diagnose en röntgen foto’s, resultaat; afgewezen door het NAP. Daarna een tweede poging, nu met een scan erbij gemaakt, weer afgewezen. Een derde poging op advies van mijn longarts gedaan, toen is er een Pet-scan gemaakt en op
2 Febr 2017 ingediend bij het I.A.S. Na heel lang wachten weer afgewezen door het Nederlands Asbestose Panel (NAP)
WAT NU VERDER???
Ik dacht zo om het via een TV. programma op tafel te brengen en zou graag in contact komen met mensen die dat ook al eens gedaan hebben.

Stuur mij een e-mail  

Voor alle mede lotgenoten wens ik veel succes en sterkte!
Vriendelijk groetend,
Jaap Lautenbach