Zoekend op internet kwam ik deze site tegen. Mijn moeder nu net 87 jaar kreeg in december 2015 te horen dat ze maligne mesothelioom had met een uitzaaiing in de lymfen. Rechts bovenop het longvlies. Omdat ze hartfalen had en de tumor tegen het longvlies aanzat was de longarts bang dat ze een klaplong zou krijgen dus werd haar aangeraden verder niet te behandelen. Chemo zou ze ziek van worden. Mijn moeder zou in januari 85 jaar worden, rookte nog haar sigaretje en ging nog met plezier naar de Bingo. Goed al haar aders zaten dicht maar ze voelde zich goed. Lopen ging al jaren slecht dus met rollator en scootmobiel kon ze zich prima redden. Ze hoestte niet en had ook geen pijn op de borst. Het ziekenhuis adviseerde haar wel, om als het zover was dat ze pijn ging krijgen, over te gaan tot euthanasie omdat de pijn ondraagelijk zou gaan worden.

Mijn moeder werd lid van het NVVE en vulde alle officiële papieren in en staakte alle behandelingen. In januari 2017 kreeg ze voor het eerst pijn en werd er begonnen met morfine pleisters. Ze woont zelfstandig en is alleen. Mijn vader was in 2008 overleden aan stembandkanker. Op verzoek van haar huisarts hebben we een poging ondernomen om haar naar een zorginstelling te laten verhuizen. Maar zolang je nog naar de bingo kan en het knopje van de magnetron in kan drukken krijg je dus geen indicatie. Tja mensen die echt wat hebben krijgen die natuurlijk wel. Mijn moeder is toen wel verhuist naar een aanleun appartement bij een zorginstelling. Maar woont nu nog steeds zelfstandig.

Nu in januari 2018 is mijn moeder 2 jaar verder, 20 kilo lichter, en groeit de Tumor als een dikke bult op haar rug en groeit mega snel rechts in haar hals. Qua morfine gebruikt ze 2 x dg 120mg, 4 x dg 20mg snelwerkende morfine, 6 paracetamols. Ze heeft flesjes bijvoeding, geen eetlust, misselijk, geen smaak van dingen. Huisarts weet niet hoe dit verder gaat en wat we kunnen verwachten. Indicatie voor een zorginstelling krijgt ze niet want ze is nog te goed. Hospice is niet aan de orde want het is niet duidelijk wat haar levensverwachting is. Er zijn 2 dochters die 24/7 al 2 jaar hier mee bezig zijn en geen idee hebben van hoe nu verder. Zijn er mensen of nabestaande die deze vorm van mesothelioom hebben meegemaakt .
Info zou erg welkom zijn.