Mesothelioom is een zeldzame kankersoort, die vooral ontstaat door blootstelling aan asbest. Per jaar krijgen ongeveer 700 personen deze diagnose in Nederland. De diagnose mesothelioom heeft een enorme impact op de patiënten en hun naasten, bijvoorbeeld door de slechte prognose en/of juridische procedures. Er is in Nederland veel onbekendheid over behoeftes van deze patiënten en hun naasten ten aanzien van psychosociale zorg.

 

Bent u of is uw naaste gediagnosticeerd met mesothelioom, of is uw naaste het afgelopen jaar overleden aan deze ziekte? Dan kunt u ons helpen door uw mening en ervaringen te delen tijdens een interview.

 

#IKNL doet onderzoek naar de psychosociale impact van mesothelioom. Dit wordt uitgevoerd door twee onderzoeksassistenten van de Vrije Universiteit Amsterdam, onder begeleiding van een deskundig projectteam, in samenwerking met het #AVL en #Erasmus MC. Ook de #NFK en de #AVN zijn betrokken. We willen behoeften aan psychosociale (na)zorg bij mesothelioompatiënten en hun naasten in kaart brengen, met als doel deze te verbeteren.

Heeft u interesse om deel te nemen aan een interview, neemt u dan contact op met mevrouw Agata Prusak via a.prusak@iknl.nl.

 

Meer informatie over het onderzoek vindt u via de volgende link:

https://www.iknl.nl/nieuws/2020/onderzoek-psychosociale-impact-mesothelioom