Plaats een bericht Image result for message icon

Praat mee

Wilt u een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op “Plaats een bericht”.

Wilt u reageren op een bericht? Klik dan op de titel van het bericht waar je op wilt reageren.

Freda van Ewijk – Help ons zoeken naar oud collega’s van Mijn stiefvader die gewerkt hebben bij het bedrijf Fluor.

Help mijn moeder en mij om collega’s te vinden van mijn stiefvader H.L van Boven geboren 08-09-1933 overleden aan de vreselijke ziekte mesothelioom op 14-03-2020. We hebben getuigen nodig en adressen en namen van personen die bij het bedrijf Fluor hebben gewerkt of is er nog familie die ons kan helpen?? “wie heeft er gewerkt bij het bedrijf Fluor in Iran /Saoedië Arabië Yan buh. en in de botlek . in het jaar 1970/1980. Voor verder onderzoek hebben we meer getuigen nodig. Mijn moeder heeft haar man verloren, en ik mijn geweldig lieve Bonus(stiefvader) we missen hem nog elke dag. Help ons !!!

Hennie – Info gevraagd mesothelioom

Zoekend op internet kwam ik deze site tegen. Mijn moeder nu net 87 jaar kreeg in december 2015 te horen dat ze maligne mesothelioom had met een uitzaaiing in de lymfen. Rechts bovenop het longvlies. Omdat ze hartfalen had en de tumor tegen het longvlies aanzat was de longarts bang dat ze een klaplong zou krijgen dus werd haar aangeraden verder niet te behandelen. Chemo zou ze ziek van worden. Mijn moeder zou in januari 85 jaar worden, rookte nog haar sigaretje en ging nog met plezier naar de Bingo. Goed al haar aders zaten dicht maar ze voelde zich goed. Lopen ging al jaren slecht dus met rollator en scootmobiel kon ze zich prima redden. Ze hoestte niet en had ook geen pijn op de borst. Het ziekenhuis adviseerde haar wel, om als het zover was dat ze pijn ging krijgen, over te gaan tot euthanasie omdat de pijn ondraagelijk zou gaan worden.

Mijn moeder werd lid van het NVVE en vulde alle officiële papieren in en staakte alle behandelingen. In januari 2017 kreeg ze voor het eerst pijn en werd er begonnen met morfine pleisters. Ze woont zelfstandig en is alleen. Mijn vader was in 2008 overleden aan stembandkanker. Op verzoek van haar huisarts hebben we een poging ondernomen om haar naar een zorginstelling te laten verhuizen. Maar zolang je nog naar de bingo kan en het knopje van de magnetron in kan drukken krijg je dus geen indicatie. Tja mensen die echt wat hebben krijgen die natuurlijk wel. Mijn moeder is toen wel verhuist naar een aanleun appartement bij een zorginstelling. Maar woont nu nog steeds zelfstandig.

Nu in januari 2018 is mijn moeder 2 jaar verder, 20 kilo lichter, en groeit de Tumor als een dikke bult op haar rug en groeit mega snel rechts in haar hals. Qua morfine gebruikt ze 2 x dg 120mg, 4 x dg 20mg snelwerkende morfine, 6 paracetamols. Ze heeft flesjes bijvoeding, geen eetlust, misselijk, geen smaak van dingen. Huisarts weet niet hoe dit verder gaat en wat we kunnen verwachten. Indicatie voor een zorginstelling krijgt ze niet want ze is nog te goed. Hospice is niet aan de orde want het is niet duidelijk wat haar levensverwachting is. Er zijn 2 dochters die 24/7 al 2 jaar hier mee bezig zijn en geen idee hebben van hoe nu verder. Zijn er mensen of nabestaande die deze vorm van mesothelioom hebben meegemaakt .
Info zou erg welkom zijn.

Jan van Zelm (jr.) – De haven IN mijn pa.

Intussen ben ik nu zo’n 9 jaar met asbest bezig. O, nee – NIET zélf. Met, voor en door mijn vader’s verschijnselen die van ‘niets’ alles bleken te doen met hem.
In 1993 wat lang aanhoudende hoestklachten. Vastgesteld werden de pleura plaques. In het artsverslag werd al verwezen naar ‘een mogelijk vroegere blootstelling aan asbest’… IK wist daar tóen NIETS van. Mijn vader wél, hij zweeg. Hij wilde óns niet belasten. Vanaf die tijd bewaarde hij allerlei krantenknipsels over asbest, de Rotterdamse havens, scheepswerven, medicijnen enz. In 1995 had hij een 1e contact met het toen net opgerichte Comité Asbestslachtoffers. Omdat hij TOEN nog geen mesothelioom had kon men NIETS voor hem betekenen.

In 2008 (..ja een sprong !) kwam dat plotsklaps anders te liggen. Op mijn aandringen liet mijn pa onderzoek doen naar een verdikking in de buik. De eerste keer …NIETS. Ik stuurde ‘m terug. Een punctie werd gedaan. Uitslag: Meervoudige tumoren in het buikvlies: Peritoneaal maligne mesothelioom. Kort daarna werd hem verteld: Meneer, deze vorm van kanker is een wat minder vaak voorkomende maar zeer hardnekkige vorm van asbestkanker. In uw situatie helaas inoperabel en ook via medicatie ongeneeslijk. Slechts enige uitstel van het overlijdensmoiment zou mogelijk zijn, mits u de bijwerkingen die beslist onplezierig zijn wenst te dragen. Dát wilde mijn pa NIET. 5 maanden later overleed hij.

Freek – Mogelijke asbestvergiftiging door schuld klusjesman

Beste lezer,

Samen met drie anderen huren we een oud studentenhuis. Als er iets kapot is of vervangen moet worden, komen er altijd (vaste) klusjesmannen die werken voor de eigenaar van het pand.

Het onderwerp asbest is al vaker de afgelopen jaren gevallen en hiermee begin ik toch steeds meer op het achterhoofd te krabben.

Mocht het blijken dat de klusjesmannen geen rekening heeft gehouden met fatsoenlijke asbestsanering tijdens het verbouwen, welke (juridische) stappen kunnen wij dan ondernemen bij eventuele vergiftiging?

Ook worden wij nooit geacht het huis te verlaten in het geval van verbouwing. We staat een beetje met de handen in het haar wat we hiermee moeten..

Met vriendelijke groet

Els – Firma zwitser katwijk aan zee

Al eerder berichtte ik dat mijn 82 zeer aktive pa sinds dit voorjaar longklachten had. Zijn huisarts dacht dat de klachten niet van zn longen kwam. Mn pa kreeg een stent geplaatst . De klachten bleven. Na eerst een longfoto en daarna een petsscan bleek dus dat er onrustige weefsels zaten op t longvlies.omdat mn pa in de 50tiger jaren in een kotterbouwbedrijf met asbest gewerkt dacht men zeer ww***ijnlijk aan asbestkanker. Er werd een longpunctie gedaan…er moest met 1 bloedverdunner gestopt worden. Een paar dagen later kreeg mn pa een herseninfarct als gevolg van t stoppen met bloedverdunner. Zn spraak was weg. Inmiddels gaat het weer maar erg moeizaam. Gister moest hij weer naar longarts om te kijken wat nu…. nog een punctie kan niet ivm gevaar op stolsels in bloed ….en op de vraag voor een verklaring van asbestkanker kregen we een nee. Tis wellicht 99.99 % zeker maar nee. Een week geleden sprak een verpleegster in het ziekenhuis mn pa aan…ze zei ..meneer wat erg voor u..u heeft asbestkanker en nu ook nog het infarct erbij. Al met al best vervelend , vooral ook voor mn pa….die voelt zich nu njet erkend als asbestkankerslachtoffer.

Stuur mij een e-mail  

 

Els – Firma zwitser katwijk aan zee

Bij mijn 82 jarige tot voor kort fitte en actieve vader is asbestkanker geconstateert. In de 50tig 60tiger jaren heeft hij door zijn werkzaamheden bij zwitser in katwijk aan zee met asbest gewerkt. Zijn er meer mensen die daar gewerkt hebben en problemen hebben (gehad) met hun gezondheid. Ik zou graag van hen horen.

Stuur mij een e-mail  

Jaap Lautenbach – Asbestose

Mijn naam: Jaap Lautenbach.

Ik heb vanaf 4 febr 1957 tot 30 sept 1979 gewerkt bij de RDM als scheepsbeschieter nieuwbouw, ik heb veel met asbest gewerkt, zoals schijdingswanden van de hutten etc. o.a. op schepen als de ss.Rotterdam en het bevoorradingsschip de Poolster (ned marine).
Er is bij mij asbestose geconstateerd door mijn vorige longarts in 2007, met de verduidelijking betonlong, voor vergoedingen kwam ik destijds nog niet in aanmerking.

Nu blijkt dat er sinds 2014 wel vergoedigen worden uitgekeerd voor asbestose. Daarom ben ik door mijn nieuwe longarts eraan herinnerd dat er een vergoeding voor mij mogelijk is.
Sinds eind 2015 heb ik alles via het I.A.S keurig geregeld, o.a. met diagnose en röntgen foto’s, resultaat; afgewezen door het NAP. Daarna een tweede poging, nu met een scan erbij gemaakt, weer afgewezen. Een derde poging op advies van mijn longarts gedaan, toen is er een Pet-scan gemaakt en op
2 Febr 2017 ingediend bij het I.A.S. Na heel lang wachten weer afgewezen door het Nederlands Asbestose Panel (NAP)
WAT NU VERDER???
Ik dacht zo om het via een TV. programma op tafel te brengen en zou graag in contact komen met mensen die dat ook al eens gedaan hebben.

Stuur mij een e-mail  

Voor alle mede lotgenoten wens ik veel succes en sterkte!
Vriendelijk groetend,
Jaap Lautenbach

 

Karin – Thomassen en Drijver Verblifa

Weet iemand iets van asbestpakkingen gebruikt bij Thomassen en Drijver Verblifa van het merk Klingerit in pakkingen en flenzen ( machinebouw) tussen 1980/1990

Corry de Dreu-Roeland – Oproep oud-collega’s A. Hak en Nacab

Ik zoek oud-collega’s van mijn man Ton die in november 2014 is overleden aan asbestkanker.
Ton heeft gewerkt bij A.Hak, Nacab en meerdere bedrijven. Mogelijk kunnen de oud-collega’s getuigen over het werken met asbest.
U kunt mij bereiken via e-mail corrydedreu1@kpnmail.nl en telefonisch op tel. 0624916605.
Corry de Dreu Roeland.

toon hijmans – asbest informatie

Ik vind het soms heel moeilijk informatie terug te vinden op internet van wat je zelf mag verwijderen en de gevaren die er aan vast hangen. Verder ken ik zelf verschillende mensen die er mee hebben gewerkt en er gezondheids problemen mee hebben opgelopen. Op Asbestshop.nl ben ik veel informatie tegengekomen voor degene die interesse hebben.

Stuur mij een e-mail  

Gonda – Mesothelioom

Ik ben een vrouw van 63 jaar en weet sinds januari dat ik mesothelioom heb. Via 2 kijkoperaties en onderzoeken dan eindelijk het vernietigende antwoord gekregen.Mag a,s, vrijdag naar de longarts maar weet eigenlijk niet veel over behandelmethodes, als die er al zijn. Heb 27% uitzaaiingen waardoor een hipec operatie niet meer mogelijk is. Wie wordt er op dit moment behandeld met een immuuntherapie? wil graag weten wat ik eventueel zelf nog kan gaan doen qua medicijnen ed. Hoor graag jullie ervaringen.

Stuur mij een e-mail  

 

Emma Versteegh – Oud-collega’s Grontmij

Mijn vader, Piet Versteegh, is najaar 2015 overleden aan mesothelioom, twee maanden nadat hij met klachten in het ziekenhuis belandde. In de korte tijd die hem nog restte heeft hij nog zijn voormalige werkgever, Grontmij, aansprakelijk kunnen stellen. Hij werkte daar van 1968 t/m 1983 en heeft in een laboratorium zonder bescherming met asbest gewerkt. Enkele oud-collega’s zijn door het IAS opgespoord, maar konden zich de blootstelling niet herinneren, of wilden niet meewerken aan het onderzoek. Onze laatste kans op een schadevergoeding van Grontmij is als we andere (voormalig) werknemers kunnen vinden die ook met asbest gewerkt hebben. Bij dezen dus de oproep: kent of bent u een (voormalig) werknemer van Grontmij uit de periode 1968-1983 die ook asbestblootstelling heeft gehad? Neem alstublieft contact op!

 

Danielle Singewald-Slaa – Hoop vervlogen voor mijn vader Piet Slaa

Mijn vader Piet Slaa (81)heeft vroeger bij scheepswerf Gebroeders Pot in Ijsselmonde gewerkt wn daarna bij PCM Facilitaire bedrijven ook wel bekend als het Algemeen Dagblad in Rotterdam, bij breide bedrijven is hij in aanraking geweest met asbest. Helaas zijn beide bedrijven er niet meer, of overgenomen of iets dergelijks dus kunnen wij niet procederen. Mocht u een collega zijn met helaas dezelfde meest agressieve vorm van asbestkanker, dan horen wij dit graag van u. Mijn vader is vorig jaar april geopeteerd aan darmkanker, knapte niet op daarvan, en dat jwam omdat de asbestkanker toen toegeslagen heeft die al heel lang in zijn lichaam ” sliep”. Hij geeft het max aantal (6) chemokuren gehad, was ziek, beroerd en vooral heel moe. De eerste kuren hebben het vlies iets dunner gemaakt maar na de laatste kuur is het acuut weer enorm toegenomen, en is er niets meer aan te doen. In het ziekenhuis lapoen ze hem nog wat op zodat hij naar huis kan. We weten niet hoeveel tijd hem nog gegeven wordt, maar ik ben bang dat ook mijn vader bij deze 80 procent hoort die overlijd 1 jaar na de diagnose. Zeer veel sterkte iedereen.

Harry Hermans – buikvlieskanker

Eind juli is bij mij buikvlieskanker geconstateerd.Niet behandelbaar. Via uiteindelijk Duitse artsen gebruik ik o.a methadon om het buikvocht te verminderen. Dit heeft bij mij tot wonderbaarlijke resultaten geleid, circa 11 liter is weg en ik voel mij thans goed. Wil dit toch melden voor wie het ook van belang kan zijn. Lees de artikelen in
http://www.mamazone.de/fileadmin/downloads/mamazone_MAG/Mamazone_Mag_2015_01.pdf

Voor toelichting bereikbaar via de mail en voor nu hartelijke groet Harry

Boy – vraagje over asbest

Ik ben begin dit jaar in aanraking geweest met asbest. Was met een schilderklus bezig bij een daklijst. Aan de onderkant zat een plakkertje. Die had ik eraf gehaald en daaronder zat een gat van ongeveer 1 bij 2 centimeter. Gat gedicht met stopverf en geschilderd. Kwam er later pas achter dat het asbest was. Ik voelde een kwartier later een prikje aan de zijkant van mijn keel alsof er iets door mijn huid ging. Kan dat een asbestvezel zijn geweest? De dag erna had ik het weer op dezelfde plek. En paar weken erna had ik het ook. Daarna nooit meer

Petra – alternatieve behandeling mesothelioom

Hoi hoi

Mijn moeder heeft sinds september 2015 dec diagnose mesothelioom.
Inmiddels 4 chemo,s ondergaan. Na 2 x chemo een scan. En wonderbaarlijk was de tumor gekrompen. Wat de artsen niet verwachten. Nogmaals 2 chemo,s. Helaas hebben deze niets meer gedaan. De tumor is in 2 maanden enorm gegroeid.
We stoppen nu met behandeling in ZH. Mijn moeder is eigenlijk sinds de diagnose alleen maar ziek geweest (ddoor de chemo )
Nu wil ze nog genieten vvoorde tijd die nog rest.
Toch willen we nnoliet zomaar opgeven. En zijn we bij een prive kliniek in Duitsland geweest. Daar werken ze met hyperthermie in combinatie met infuus met natuurlijke extracten.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Of andere tips?

Hoor het heel graag.

Ronald Burgers – Speurtocht naar oud collega’s Verhoeff en/of

We zijn als familie van mijn in 2014 overleden vader Bertus Burgers uit Arnhem, oud werknemer van Verhoeff later Cape Contracts op zoek naar nog in leven zijnde oud-collega’s.

In verband met het aansprakelijk stellen van de werkgevers waarvoor mijn vader als isloleerder/voorman zonder beschermende voorzorgsmaatregelen of maatregelen genomen door werkgever heeft gewerkt.

Mijn vader heeft hierdoor de meest zware vorm van mesothilioom opgelopen tijdens zijn werkzaamheden waarvoor we de oud werkgever aansprakelijk willen stellen.

Dit is onze laatste kans om de oud werkgevers (rechtspersonen) aansprakelijk te kunnen stellen.

Bent u een oud-collega van mijn vader of heeft u een familielid die oud-collega is: neemt u dan direct contact met mij op. r.burgers@y-opener.nl

Locaties waar mijn vader heeft gewerkt zijn onder andere: Kleefse Waard (AKU) Arnhem, ENKA Ede, ENKA Emmen, Kernrcentrale Dodewaard.

Ruud swanen – Bijna 6 jaar vechten voor gelijk

Ik heb de diagnose mesothelioom ,heb het geluk gehad dat ik ben geopereerd eraan .diagnose was 7 dec 2009 ik ben geopereerd op 22 februarie 2010 .mijn rechter long geheel verwijderd mijn borst vlies rechts geheel verwijderd 2 ribben en eenderde van de midden rif .ze hebben daar een kunstof plaat op gemaakt op de midden rif anders groeit de lever omhoog .ik ben al bijna 6 jaar bezig mijn gelijk te halen .de tegen partij is bakkers land .ik heb met zembla een uitzending gemaakt over asbest en bakkers ovens uit gezonden 14 jqn 2014
Ik ben er nog en zal blijven vechten voor mijn gelijk
Met groeten ruud swanen

Kleindochter – Alweer 3 jaar geleden..

Lieve mensen,

Ruim 3 jaar geleden kwam ik op deze website terecht. Ik kan me nog precies herinneren welke berichten ik toen heb gelezen.

We hadden net te horen gekregen dat mijn lieve oma ziek was. Ze had water achter haar longen en nadat dit was weggehaald begonnen alle onderzoeken. Ze dachten al snel aan kanker.. Mijn oma was een hele taaie sterke vrouw, de sterkste die ik ook heb gekend, al snel kwam eruit dat het om asbest-longkanker ging. Dit was ongeneeslijk maar met de juiste medicijnen nog jaren te rekken. Dat was ten minste wat de arts ons augustus 2012 in het havenziekenhuis vertelde.

Ik weet nog heel goed dat mijn oma, mijn moeder en ik aan de eettafel zaten toen ik het hoorde. We huilden alle 3 tot zij zei, Niet meer huilen, ik ga vechten. We moeten door! Het komt goed!

Ik begon mijn zoektocht online en kwam er al snel achter dat 80% binnen het eerste jaar overleed, een uitzondering haalde de 2 jaar.. Er moest toch iets zijn? Toen kwam ik bij de onderzoeken in het Erasmus uit. Er was een man die na 4 jaar nog steeds leefde en waar het goed mee ging!

Ik vertelde mijn opa en oma alles wat ik had gevonden. September zouden er nieuwe onderzoeken starten in het Erasmus en ze moest erbij dus ze moest het weten! Ik was dan ook zo blij dat ze het er over eens waren en ze het wilde proberen! Uiteindelijk na overleg in het Havenziekenhuis en onderzoeken in het Erasmus werd ze toegelaten. Ze mocht geen chemo voor die tijd en moest een maand wachten hierop. Toen de maand om was en de laatste onderzoeken werden gedaan bleek zij ineens toch niet meer toegelaten te worden. Ze had zogenaamd ineens de verkeerde soort asbest-longkanker! Dit was een klap in haar gezicht en alles ging hierna zo snel achteruit. Wij denken dat ze op dat moment al te ver was en dat ze haar daarom uit de onderzoeken wilden houden.

Ze begon alsnog met de chemokuur in het havenziekenhuis maar ze had alle hoop verloren. Deze chemokuur is de enige die zij heeft kunnen doen. Haar lichaam was niet sterk genoeg meer voor de volgende. Het water hoopte zich opnieuw zo snel op. Al snel kwam ze aan beademingsapperatuur en lag zij alleen nog maar in een bed in de woonkamer. Elke dag waren we bij haar vanaf het begin af aan. In die 2 maanden en 6 dagen tijd die zij had gekregen heb ik 1 dag gemist en nog steeds heb ik ontzettend veel spijt van die ene dag.

16 oktober 2012 kwam het telefoontje van mijn opa. We moesten komen want het ging niet goed met haar. Binnen 10 minuten was de arts er ook om haar te helpen en een paar uur later, die ik hier niet zal omschrijven, was zij er niet meer.

Wat ik me nog van die dag kan herinneren is dat het een dag als alle anderen was. Ik had gewerkt en heel veel gelachen daar met mijn collega’s. Het was een mooie en fijne dag geweest. En toen ineens was alles omgeslagen. Net zoals de mensen van het WTC die ochtend van 9/11 omschreven.

Ik was over 10 dagen jarig en daardoor had ik het niet verwacht. Ik had verwacht dat zij het nog 10 dagen zou rekken en dat het daarna heel snel zou zijn. Natuurlijk neem ik het haar niet kwalijk dat het niet meer ging, maar daardoor kwam het zo onverwachts en hard aan.

Wat ik met dit verhaal wil zeggen is dat je niet altijd moet luisteren naar de artsen, dat je vooral verder moet zoeken in andere richtingen. Als ik toen had geweten wat ik nu wist dan had alles anders geweest. Verdiep je ook eens in curcuma en wiet, er is al lang bewezen dat dit beide kanker kan stoppen, maar helaas omdat er niet aan wordt verdiend zullen de artsen dit niet toegeven. En nog belangrijker is het houden van hoop. Nadat dat verdwenen was bij mijn oma ging alles zo verschrikkelijk hard bergafwaarts. Ik geloof nog steeds dat er manieren zijn om het te stoppen, maar ik denk niet dat deze manieren in het ziekenhuis liggen.

Ik wil iedereen heel veel sterkte wensen in deze verschrikkelijke zware strijd!

Silvia – Vader asbestkanker

Helaas is mijn vader vorig jaar overleden na 2 jaar asbestkanker te hebben gehad. De levensverwachting was eigenlijk 2 maanden volgens de arts maar uiteindelijk heeft hij nog twee jaar mogen krijgen. Mijn vader was altijd positief ingesteld maar na zijn diagnose compleet lamgeslagen. Doordat ik zelf als zijn dochter er alles aan wou doen om hem weer positief en strijdlustig te krijgen ben ik begonnen met hypnosetherapie met hem. Ik ben zelf hypnosetherapeute dus wist wat dit met mensen deed. Mijn vader ging er weer volledig voor en was positief over de toekomst. Helaas heeft hij niet langer dan twee jaar vol kunnen houden. Positiviteit is nr 1. Blijf volhouden !!! Kijk vooruit !! Sterkte voor iedereen.

Edo Burger – Mesothelioom en Simian Virus 40

Lijdt u aan Mesothelioom? Dan moet u weten dat er in de 50 en 60-er jaren uitgebreid gebruik gemaakt is van een poliovaccin, ontwikkeld door Merkx), dat besmet bleek te zijn met een virus dat van apen afstamt.
Ik ben nu aan het onderzoeken of ik zelf aan dit virus lijdt en wat ik er eventueel tegen kan doen
http://www.asbestos.com/mesothelioma/simian-virus-40.php

Stuur mij een e-mail  

Amber Alert – Amber Alert

Hallo lieve mensen,
Er bestaat nu nog geen medicijn tegen asbestkanker, maar artsen van het Erasmus MC in Rotterdam gaan een ‘veelbelovend medicijn’ testen op een kleine groep patiënten.

Het gaat volgens het AD om een experiment bij negen patiënten met asbestkanker. In het laboratorium van het Erasmus MC worden tumorcellen gekweekt die zo worden getraind dat het lichaam de kankercellen van de patënten aanvalt.

Hoge verwachtingen
De methode zou veel minder belastend zijn dan een chemokuur. Longarts-oncoloog Joachim Aerts van het Erasmus MC heeft hoge verwachtingen: “Alle specialisten die met deze ernstige ziekte te maken hebben, houden ons onderzoek de komende tijd nauwlettend in de gaten”, zegt hij in het AD.

Oeds-Jan en Imkje Nienhuis – Llotgenoten asbestkanker

Mijn man heeft asbestkanker en heeft 4 chemokuren gehad met alimta (pemetrexed) en carboplatine.

Zijn er ook mensen die met iets anders dan deze standaard middelen ervaring hebben?

Graag willen we ook wel in contact komen met mensen met asbestkanker en/of partners.

Wij wonen in Friesland, vlakbij Heerenveen
imkje.bosma@upcmail.nl

Stuur mij een e-mail  

 

khan – mijn schoonvader is overleden

After having a strong fight with malignant mesothelioma for about one year my father in law passed away on 11th of May 2015. He remained very strong for 11 months and two weeks but lost his battle to the horrible illness. It was very painfull to see hem in his last two weeks. God bless upon hem. Goodby dear father, grand father and father in law.
Ibrar

Jolanda – vechten tegen verzekering

Mijn man was ZZP schilder. In 2012 is er bij hem mesothelioom vastgesteld, alleen deze groeit er langzaam (gelukkig). Mijn man dacht dat hij prima was verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, na 2 jaar ging de verzekering mijn man ‘keuren’. Wat blijkt de verzekeringsarts van de verzekering vindt dat mijn man passende arbeid kan verrichten. Hij is bijna nergens voor geschikt maar zegt de verzekering hij kan 6 uur per dag personen gaan vervoeren. Van de een op de andere dag kreeg hij geen arbeidsongeschiktheidsuitkering meer en zit hij zonder inkomen. Wij hebben nu een advocaat ingeschakeld om dit te gaan bestrijden. De advocaat deelde mee dat het wel een jaar kan duren. Is dit geen schande iemand die zo’n ziekte heeft en lichamelijk en geestelijk niet meer in staat is om te werken om hier zo mee om te gaan. Ik wilde vragen of iemand hier ook misschien ervaring mee heeft gehad?

Els de Groot – slokdarmkanker

In augustus 2013 is er bij mijn man slokdarmkanker geconstateerd. Nu heeft hij een zg. buismaag, met alle bijbehorende beperkingen. Zijn levensstijl was gewoon goed, dus de schok was groot. Nu is er op zijn werk in 2015 asbest gevonden, en er moest flink worden gesaneerd. Men zegt dat er geen gevaar is (geweest) voor het personeel, maar aangeizen mijn man bij de technische dienst werkt en daardoor veelal moet boren etc. zetten wij daar toch onze vraagtekens bij. Het is een oud gebouw, en ons inziens maakt t wel verschil of je er als kantoorpersoneel zit of wel degelijk in asbesthoudende kolommen hebt staan boren. overal waar mijn man aan heeft gewerkt heeft asbest gezeten, dat zet je toch aan t denken. Hij werkt zo’n 17 jaar in dit pand.
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben???

bvd

Stuur mij een e-mail  

Marion saedt – Koninklijke Nederhorst (en van Dijk)

Graag informatie van mensen die in de vroege jaren 70 met Martien Lips en zijn vader Piet Lips hebben gewerkt aan een elektriciteitscentrale in de Rotterdamse Waalhaven. Zij werkten voor Koninklijke Nederhorst (bouw divisie) als timmerman.

Ook mensen die begin jaren 70 aan die centrale (unit 4 en 5) hebben gewerkt wordt verzocht contact met mij op te nemen. U kunt ons hiermee enorm helpen.

Marion Saedt.

Monique Essink – oproep

Ik heb een oproep.. wie kan mij meer vertellen over de Firma Ben verstegen in Rijmerstok? ben op zoek naar ex collega s van Philip miesen die ook voor dit bedrijf hebben gewerkt. vriendelijke groet, monique Essink.

Corry de Dreu – Getuigen gezocht

Goede dag ik ben op zoek naar Jack Jongenele en naar Henk Hoogeveen die hebben namelijk met mijn overleden man Ton de Dreu gewerkt bij Nacap ik heb lascertificaten met mijn mans foto en data met de namen van deze heren maar Nacap ontkent gewoon dat mijn man daar heeft gewerkt,schande iemand die zoveel verdiend heeft voor de Nacap en je nu laten stikken. Hij heeft het wel met de dood moeten bekopen is een mens dan zo weinig waard voor mij niet.Heren toon karakter en neemt kontakt met mij op.Ik krijg Ton er niet mee terug maar ik heb hem beloofd verder te zoeken.Bel mij 0183-513773 Corry de Dreu

Stuur mij een e-mail  

libelle35 – asbest kanker aan het buikvlies

In maart 2014 is bij mijn man (48) asbest kanker geconstateerd aan het buikvlies, dit is zeer zeldzaam, daarom ben ik ook op zoek naar lotgenoten………
vorige week is er bij mijn man 9 liter vocht uit zijn buik verwijderd, dit heeft hem opgelucht. Vrijdag op controle en we moeten woensdag terug komen om te gaan praten over chemo kuren……..wat is het toch zwaar allemaal! Wij heeft hier ervaring mee??
Ik hoor graag van lotgenoten……

Groeten,
Angelique

Jan van Zelm – Beste Huissenaar

Ik herken het verhaal (helaas). Mijn vader is na een korte hoest/ademhalingsperiode bij een longarts langsgegaan en daar werden ‘pleurale plaques’ waargenomen. Hier werd in de diagnose gesteld dat er duidelijk sprake is van een ‘historische blootstelling aan asbest’. Er werd gesteld dat hij daar wel 100 jaar mee kon worden… Rekenfoutje ! 15 jaar later werd bij hem ‘maligne mesothelioom in het peritoneum’ vastgesteld. Dus NIET in het longvlies maar in het buikvlies. Asbest vermoordde dus uiteindelijk toch wel degelijk mijn vader, hij werd verre van 100 ! Ja, .. Van 125 kg naar 50 kg in krap een half jaar.
Laat u GOED onderzoeken door een ervaren specialist wanneer u twijfelt aan de diagnose bij u. Doen.

Jan van Zelm – Beste Rob de Leeuw

Wat betreft Groenpol kan ik je niet helpen. Anderzijds zie ik ZOVEEL namen van bedrijven voorbij komen die serieus veel en vaak met/bij/in asbesthoudende materialen werkten in de arbeidshistorie dat ik u serieus adviseer – voor zover u dat nog niet deed – om met een zeer ervaren Asbestletselschadeadvocaat in contact te treden waarvan u vast en zeker de naam kent, dr.mr. R.F. Ruers. Spreken kunt u hem m.i. zeker.

Rob de Leeuw – zoekt Groenpol collega’s 1950-1970

Mijn vader heeft in oktober 2014 onderstaand bericht geplaatst. Bij deze een herhaalde oproep.

Gezocht: Groenpol collega’s 1950-1970
Ik heb in de periode 1955-1965 gewerkt als electro monteur bij de firma Groeneveld van der Poll Electrotechnische Fabriek N.V., in de volksmond beter bekend als Groenpol. Bij deze werkzaamheden ben ik blootgesteld aan asbest. Graag kom ik in contact met mensen of familieleden van hen die ook daar werkzaam zijn geweest en zijn blootgesteld aan asbest. Ik ben werkzaam geweest op de hieronder genoemde projecten, maar ik hoor ook graag van andere Groenpol collega’s.

Met vriendelijke groet,

Rob de Leeuw

14/3/1955 t/m 1 /1 1965 Groeneveld van der Poll Electrotechnische Fabriek N.V, De Ruyterkade 41-43 Amsterdam Thans Cofely te Bunnik

Locaties diverse Afdelingen en Projecten:

*Maart 1955 Fabriek Groenpol Papaverweg. 6 mnd Electr. Motoren reviseren, ankers wikkelen, bedrading stoplichten e.d.

*Jan. 1956 Scheepsafdeling.

Nieuwbouw NDSM 6mnd ( zie VEV boek)Kabels beugelen/boren, aansluiten motoren en afmonteren schakelkasten

Chef monteurs/ leidinggevend Harry Schreuder, Jaap Zaal

reparatie NDSM –ADM- KNSM- My NED. Marine werf Den Helder.totaal ca *3 jaar

*Febr. 1958 t/m aug.1959 Militaire dienst Verbindingstroepen Ede, Utrecht, Stroe.

Werkzaamheden op de reparatie schepen:

Lijst met storingen van binnengekomen schepen afwerken. Motoren rep., ankers schuren, weerstand bakken van winches, reinigen, schuren, herstellen en schilderen. Scheidingsschotjes v.d. winches volgens mij asbest.

Kapotte verlichting repareren in hutten keuken, machine kamer.

Defecte kabels/ ornamenten e.d. vervangen, slopen en bevestigen op asbest kanalen.

*Ca 1960 Landafdeling – Renovatie technische Licht en kracht installatie o.a. bij :

Van Gend en Loos Cruquiuskade A,dam

Draka Amsterdam

Linoleum fabrieken Krommenie ( producent asbest vloerbedekking)

Ned Handels my. Vijzelstraat Amsterdam.

Werkzaamheden bestonden uit:

Oude installaties slopen, schakelkasten en kanalen werden door derden verwijderd. Daarna nieuwe technische installatie aanbrengen, bekabeling aanbrengen en aansluiten.

*Ca 1962 t/m 1-1-1965 Landafdeling- Renovatie Meet en regeltechnische installaties

Montage inspecteur Ko Hoek

Eternit hoofdkantoor Nw Doelenstraat A,dam Asbest kanalen ( Producent van asbest luchtkanalen)

Huis ten Bosch Wassenaar

TH Delft Groot Ketelhuis Delft. Tak en Theunissen monteurs

Werkzaamheden bestonden uit: verwijderen van oude regelinstallatie en vervangen door nieuwe.

Thermostaten en leidingen monteren op en in de (soms) asbest kanalen.

Landafdelingen -Nieuwbouw Meet en regeltechnische installaties

Citroen Stadionplein Project inspecteur Hr Verbruggen Regelinstallatie aan brengen en inregelen.

Marion Saedt – Chemo-tips

Helaas is vorige week bij mijn vader van 67 jaar mesothelioom/asbestosekanker geconstateerd. Een enorme, maar wa***ijnlijk voor u herkenbare schok voor ons.
Komende donderdag wordt gestart met chemo. Ik weet dat chemo veel nare bijwerkingen heeft. Maar welke dat zullen zijn hangt van de samenstelling van de chemo af.
Aangezien ik verwacht dat dit forum wordt gelezen door slachtoffers of familieleden van patiënten met dezelfde diagnose, die wellicht al wat verder zijn met de behandeling hoop ik van u wat tips te krijgen waarmee ik mijn vader kan helpen. Tips om de bijwerkingen van de chemo’s zo goed mogelijk door te komen. Waar heeft u, of uw dierbare baad bij?

Alvast bedankt. (En misschien een idee om dit een vast item van deze site te maken. Want ik denk dat wij niet de enigen zijn die zich dit afvragen.)

Corry de Dreu – asbestkanker

Goede dag ik heb een bericht geschreven voor een oproep aan mannen die met mijn man Ton de Dreu fotolasser hebben gewerkt,Ton is 30 november2014 overleden aan asbestkanker na een ziekbed van bijna 16 maanden Ton heeft gewerkt oa bij Nacap Moezelweg Europoort en bij A.Hak te Tricht.Ik zoek nu getuigen die de samenwerking kunnen bevestigen en misschien zijn er nog meerdere mannen die ook asbestkanker hebben,Er is nog een meneer die asbestkanker heeft en ook gewerkt bij Nacap.Ik heb al eerder van de week geplaatst maar het telnummer is niet goed.Tel:0183-513773.Indien mogelijk bel mij Corry de Dreu of e-mail:corrydedreu1@kpnmail.nl

Corry de Dreu – Asbestkanker

Gezocht Oud collega’s van Ton de Dreu fotolasser die op 30-11-2014 is overleden aan asbestkanker.Hij heeft gewerkt bij Nacap Europoort Moezelweg 150.
Hij heeft gewerkt met Jack Jongeneel en Henk Hoogeveen.Misschien heeft u met Ton gewerkt.Zou u kontakt met mij willen opnemen.
e-mailadres:corrydedreu1@kpnmail.nl of tel:013-513773
vr gr Corry de Dreu

Michel sleypen – Mijn vader

Schokkend en herkenbaar wat ik hier allemaal lees. Bij mijn vader (68jaar) is een maand geleden ook asbest kanker geconstanteerd. We zijn daar allemaal enorm van geschrokken.

sinds de diagnose gaat het snel achteruit met mijn vader.
Vooral omdat hij nergens voor kan strijden maakt hem en ons machteloos. Uiteraard zijn we ook geschokken en boos dat dit door zijn ‘werk’ is ontstaan.

Mijn vader heeft vroeger in de pijpfitterij gewerkt. Hij heeft daar leidingen geisoleerd.

Dit was bij: nacap, IcI, fabricon.

Heeft iemand adviezen?
Voor iedereen, sterkte gewenst!

Nico Hazebelt – Gezocht medewerkers van de Hoogovens.

Ik zoek “oud” medewerkers, die gewerkt hebben bij de Hoogovens te IJmuiden.
Op de afdeling OSF1 en OSF2.
Ik heb hier zelf gewerkt van 1962 tot en met 1999.
Recent is bij mij Mesothelioom geconstateerd. (Asbest kanker).
Ik ben dus op zoek naar collega’s die dit ook overkomen is.
Nico Hazebelt.
U kunt hierover contact opnemen met mijn dochter op het mailadres hazebelt@quicknet.nl

Rob – Gezocht: Groenpol collega’s 1950-1970

Ik heb in de periode 1955-1965 gewerkt als electro monteur bij de firma Groeneveld van der Poll Electrotechnische Fabriek N.V., in de volksmond beter bekend als Groenpol. Bij deze werkzaamheden ben ik blootgesteld aan asbest. Graag kom ik in contact met mensen of familieleden van hen die ook daar werkzaam zijn geweest en zijn blootgesteld aan asbest. Ik ben werkzaam geweest op de hieronder genoemde projecten, maar ik hoor ook graag van andere Groenpol collega’s.

Met vriendelijke groet,

Rob

14/3/1955 t/m 1 /1 1965 Groeneveld van der Poll Electrotechnische Fabriek N.V, De Ruyterkade 41-43 Amsterdam Thans Cofely te Bunnik

Locaties diverse Afdelingen en Projecten:

Maart 1955 Fabriek Groenpol Papaverweg. 6 mnd Electr. Motoren reviseren, ankers wikkelen, bedrading stoplichten e.d.

Jan. 1956 Scheepsafdeling.

Nieuwbouw NDSM 6mnd ( zie VEV boek)Kabels beugelen/boren, aansluiten motoren en afmonteren schakelkasten

Chef monteurs/ leidinggevend Harry Schreuder, Jaap Zaal

reparatie NDSM –ADM- KNSM- My NED. Marine werf Den Helder.totaal ca *3 jaar

*Febr. 1958 t/m aug.1959 Militaire dienst Verbindingstroepen Ede, Utrecht, Stroe.

Werkzaamheden op de reparatie schepen :

Lijst met storingen van binnen gekomen schepen afwerken. Motoren rep., ankers schuren, weerstand bakken van winches, reinigen, schuren, herstellen en schilderen. Scheidingsschotjes v.d. winches vlgns mij asbest.

Kapotte verlichting repareren in hutten keuken, machine kamer.

Defecte kabels/ ornamenten e.d. vervangen, slopen en bevestigen op asbest kanalen.

Ca 1960 Landafdeling – Renovatie technische Licht en kracht installatie o.a. bij :

Van Gend en Loos Cruquiuskade A,dam

Draka Amsterdam

Linoleum fabrieken Krommenie ( producent asbest vloerbedekking)

Ned Handels my. Vijzelstraat Amsterdam.

Werkzaamheden bestonden uit:

Oude installaties slopen, schakelkasten en kanalen werden door derden verwijderd. Daarna nieuwe technische installatie aanbrengen, bekabeling aanbrengen en aansluiten.

Ca 1962 t/m 1-1-1965 Landafdeling- Renovatie Meet en regeltechnische installaties

Montage inspecteur Ko Hoek

Eternit hoofdkantoor Nw Doelenstraat A,dam Asbest kanalen ( Producent van asbest luchtkanalen)

Huis ten Bosch Wassenaar

TH Delft Groot Ketelhuis Delft. Tak en Theunissen monteurs

Werkzaamheden bestonden uit: verwijderen van oude regelinstallatie en vervangen door nieuwe.

Thermostaten en leidingen monteren op en in de (soms) asbest kanalen.

Landafdelingen -Nieuwbouw Meet en regeltechnische installaties

Citroen Stadionplein Project inspecteur Hr Verbruggen Regelinstallatie aan brengen en inregelen.

Stuur mij een e-mail  

Huissenaar – Symtomen

Hallo allemaal, allereerst iedereen heel veel sterkte , ik wil mijn verhaal kwijt. Hopelijk reageert iemand. Ik heb vroeger met asbest gewerkt, niet lang 1 week ik heb een hoeveelheid asbest in mijn longen gehad dit weet ik heel zeker, nu heb al 2 jaar bijna last van mijn ribbenkast ik voel pijn maar is wel uit te houden ik ben naar mijn huisarts geweest en ik heb een CT-scan gehad niks op te zien hebben ze mij vertelt , maar als dat zo is waarom heb ik dan nog steeds pijn ? Ik heb het niet benauwd of iets . Kan iemand mij helpen met misschien met een vergelijkbaar verhaal ik ben radeloos .

Corry de Dreu – Mevrouw

Goede dag ik ben op zoek naar oud collega’s van mijn man Ton de Dreu.Ton is zeer ernstig ziek en heeft astbest Mesothelioom kanker bevestigd door 5 pathalogen In september 2013.Het is nu 9 juli 2014 en is Ton aan zijn laatste fase bezig de gezwellen groeien gestaag grote verdikkingen op z’n borst schouders en rug en benauwd kan niets meer, diep droevig.Nu zijn we op zoek naar oud collega’s of lotgenoten die bij Nacab bv Groningen en bij A.Hak pijpleidingen Tricht hebben gewerkt die kunnen getuigen Ton heeft niet lang meer te leven.We hopen dat hij 17 juli nog haalt dan is het onze 50e jarige huwelijksdag en wordt ons kleinkind 6 jaar .Collega’s laat wat van U horen. vriendelijke groet Ton en Corry de Dreu.

Monique – reactie op radeloos

Hallo ( Klaas).. alle symptomen die je nu verteld komen niet bekend voor.. en als je vocht in je longen hebt wordt je benauwd en kom je amper nog vooruit.. toch zal ik als ik jou was alles goed laten onderzoeken.. of neem contact op met het antonie va leeuwenhoek ziekenhuis daar weten ze heel veel over asbest kanker.

A. Kleingeld – A.A.K

Hallo ik ben op zoek naar oude collega’s W.Tax en Ben Roelofs die vroeger bij AAK hebben gewerkt in Nijmegen, asbest sanerings bedrijf.
Laat aub jullie mail achter dan kan ik contact met jullie nemen. Mvg A. Kleingeld

Klaassen – Radeloos

Dag Monique , wat fijn dat je hebt gereageerd , het is nu momenteel 4 uur in de nacht ik kan niet slapen, ik krijg maandag een CT-scan . Ik ben ontzettend bang ,want ik voel echt pijn op mijn ribbenkast , en ik weet niet hoe je vocht kan traceren , voel je dan een bult ? en mijn ribbenkast kraakt heel erg bij elke beweging, dokter heeft gevoeld en zegt dat hij niks afwijkends kan voelen , en hij zegt dat het hypogondisch is , ik voel wat ik voel , de symtomen van je vriend komen heel erg overheen met die van mijn , alleen hebben ze nog geen vocht kunnen voelen of vinden , en ik hoest ook niet , en ik kan als ik wil hardlopen , ik weet niet wat verstandig is , CT-scan of niet weten en verder leven , met pijn en onzekerheid . Mijn enige hoop is dokter Aerts , waar ik 2 jaar geleden over heb gelezen , alleen daar hoor je helaas de laatste tijd ook zo weinig van . Ik ben pas 40 jaar , het is 17 jaar geleden gebeurd . Veel sterkte gewenst aan iedereen!

Monique Essink – Reactie op Radeloos..

Beste Radeloos, onlangs ben ik mijn vriend verloren aan asbest kanker.. bij hem begon het 14 jaar geleden met vocht in de longen en enorme vermoeidheid gevolgd door pijn in zijn linker zij.. na een aantal jaren hier mee te hebben rond gelopen had hij 2 lier vocht in zijn longen.. vervolgends een kijk operatie laten doen die 4 uur duurde en daar kwam uit: longvlies kanker. Het enige wat je hier tegen kunt doen is de longen laten plakken zo dat er geen vocht meer tussen kan komen.. ook kun je kiezen voor chemo therapie die er voor zorgt dat je 2-3 maanden langer te leven hebt. Mijn vriend heeft gekozen voor kwaliteit van leven.. alleen kreeg hij steeds meer last van benauwdheid en zelfs met zuurstof apparatuur ging het niet geweldig.. een longonsteking heeft hij er uiteindelijk over heen gekregen en dat is hem fataal geworden.. Als je eenmaal asbest hebt ingeademd krijg je het er niet meer uit en kan het overal gaan zitten. Beste radeloos ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt gehad.

annoniem – radeloos

Hallo
Ik heb 15 jaar geleden als asbest Saneerder gewerkt .ik Ben met mijn stomme hoofd vergeten mijn filter in te doen waardoor ik asbest heb ingeademd 2 uur lang , ik heb 2 jaar geleden een ct. scan gehad en ze konden niks afwijkend vinden . Laatste. 2,5 jaar heb ik veel pijn aan mijn ribbenkast een branderig gevoel , en mijn ribbenkast. Doet pijn dus ben ik weer naar de. Dokter geweest en die heeft 2 weken gelen een foto laten maken en bloed afgenomen en dat was goed . Volgens mijn dokter ,daar ben ik heel blij mee . Maar wat Ik niet begrijp is waarom heb ik pijn aan mijn ribbenkast ik heb twee kleine kinderen en die zeggen tegen mij je gaat toch niet dood he papa, verdrietig zeg ik dan nee, ik heb zelf een hele zware jeugd gehad en ik hoop mijn kinderen van 5 en 9 een fijne jeugd te geven maar op deze manier kanik niet leven . ik kan nergens duidelijk symtomen lezen over wat mensen hebben gevoelt , of hebben meegemaakt . Ik weet niet meer wat. Ik moet doen ,ik probeer te stomen boven mijn thee koker , misschien kan ik het eruit stomen ? Kunnen jullie mij helpen met idieen ? het kan toch niet zo zijn dat we niks doen en op ons lot gaan wachten. heel veel sterkte allemaal zeg ik met tranen in mijn ogen.