Nieuws

Op de pagina vindt u nieuws omtrent Asbestslachtoffers Vereniging Nederland. Als u iets niet direct kunt vinden, biedt de zoekfunctie wellicht uitkomst.

Landelijke studie NVALT19: Gemcitabine voor patiënten met asbestkanker.

Momenteel worden de meeste patiënten met asbestkanker (mesothelioom) in Nederland behandeld met chemotherapie (platina-pemetrexed). Deze chemotherapie is zo zwaar dat het niet mogelijk is meer dan 4 tot 6 kuren te geven. Helaas, keert de asbestkanker vaak terug. Bij andere tumoren blijkt echter dat de tumor langer onder controle blijft als men door gaat met andere chemotherapie. In de Nederland draait momenteel de NVALT19 studie, waarbij er wordt gekeken of chemotherapie met gemcitabine na de kuren met platina en pemetrexed, ook dit gunstige effect heeft.

Bekijk »

‘De langste adem is niet lang genoeg’ van Peet Adams

In 2004 verscheen het boek “De langste adem” van de hand van journalist Peet Adams. Het beschreef de maar liefst 13 jaar durende juridische strijd van Mia Widdershoven tegen DSM, het concern waar haar man tientallen jaren met toewijding had gewerkt maar dat op geen enkele manier thuis gaf toen hij in 1987 overleed aan de gevolgen van mesothelioom.
Op verzoek van de AVN actualiseerde Peet het boek en voegde diverse actuele thema’s rond de asbestproblematiek toe. Het nieuwe boek draagt als titel “De langste adem is niet lang genoeg”.

Bekijk »

Uitnodiging AVN-bijeenkomst zaterdag 16 juni a.s.

Het bestuur van de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland nodigt belangstellenden van harte uit voor een bijzondere bijeenkomst op zaterdag 16 juni a.s. om 13.00 uur in zaal 2 van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum.

Bekijk »

Prof. Job de Ruiterprijs voor Leon Widdershoven

Leon Widdershoven, onze secretaris, heeft op maandag 16 april jl. de Prof. Job de Ruiterprijs ontvangen tijdens het symposium van het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) dat georganiseerd werd om stil te staan bij het feit dat het 25 jaar geleden is dat asbest verboden werd in Nederland.

Bekijk »

Nieuwe behandeling voor mesothelioom van het buikvlies

Momenteel is er nog geen behandeling voor mesothelioom van het buikvlies. Dit is een zeer zeldzame vorm van kanker, per jaar zijn er maar tussen de 10 en 15 patiënten. In het Erasmus MC heeft men zich toegelegd op genezing van deze ziekte. Er is een behandeling ontwikkeld waarvan men denkt dat de patiënten er veel baat bij zullen hebben. Deze behandeling is inmiddels goedgekeurd voor een trial en zal binnenkort ook in andere Europese landen starten.

Bekijk »

Nieuws

Wat betekent het coronavirus voor de behandeling van kanker?

Nadat er op verschillende plekken vragen van ongeruste patiënten zijn binnengekomen over de gevolgen van het coronavirus, hebben we een nieuwsbericht opgesteld waarin we proberen de bezorgdheid weg te nemen. De inhoud hebben we afgestemd met het SONCOS-bestuur. Er wordt in Nederland één beleid gevoerd door alle medisch specialisten.

Lees verder »
Deel dit artikel!