Nieuws

Op de pagina vindt u nieuws omtrent Asbestslachtoffers Vereniging Nederland. Als u iets niet direct kunt vinden, biedt de zoekfunctie wellicht uitkomst.

Parelproject – Eerste stap op weg naar effectieve behandeling asbestkanker

Veilige methode om afweerreactie op te roepen.

In een eerste studie met patiënten zijn onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum erin geslaagd om een afweerreactie op te roepen tegen het mesothelioom, de vorm van kanker die wordt veroorzaakt door asbest. De behandeling blijkt veilig te zijn. Een internationaal vervolgonderzoek moet nu aantonen of patiënten dankzij de behandeling langer leven.

Bekijk »

ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE !!

Waarom staat mijn profielfoto deze week ondersteboven? Omdat ik je aandacht wil vragen voor Wereldkankerdag (4FEB). Kanker zet je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is.

Bekijk »

Nieuws

Wat betekent het coronavirus voor de behandeling van kanker?

Nadat er op verschillende plekken vragen van ongeruste patiënten zijn binnengekomen over de gevolgen van het coronavirus, hebben we een nieuwsbericht opgesteld waarin we proberen de bezorgdheid weg te nemen. De inhoud hebben we afgestemd met het SONCOS-bestuur. Er wordt in Nederland één beleid gevoerd door alle medisch specialisten.

Lees verder »
Deel dit artikel!