Nieuws

Op de pagina vindt u nieuws omtrent Asbestslachtoffers Vereniging Nederland. Als u iets niet direct kunt vinden, biedt de zoekfunctie wellicht uitkomst.

Onderzoek naar anti-fibrotische behandeling van asbestose

Asbestose is een ziekte waarbij de longblaasjes beschadigd zijn door asbestvezels. Dit geeft bindweefselvorming of fibrose in de longen.

Helaas is het genezen van deze ziekte niet mogelijk en gaan veel patiënten in de loop van de tijd achteruit met verlies van longfunctie.

Bekijk »

Landelijke studie NVALT19: Gemcitabine voor patiënten met asbestkanker.

Momenteel worden de meeste patiënten met asbestkanker (mesothelioom) in Nederland behandeld met chemotherapie (platina-pemetrexed). Deze chemotherapie is zo zwaar dat het niet mogelijk is meer dan 4 tot 6 kuren te geven. Helaas, keert de asbestkanker vaak terug. Bij andere tumoren blijkt echter dat de tumor langer onder controle blijft als men door gaat met andere chemotherapie. In de Nederland draait momenteel de NVALT19 studie, waarbij er wordt gekeken of chemotherapie met gemcitabine na de kuren met platina en pemetrexed, ook dit gunstige effect heeft.

Bekijk »

‘De langste adem is niet lang genoeg’ van Peet Adams

In 2004 verscheen het boek “De langste adem” van de hand van journalist Peet Adams. Het beschreef de maar liefst 13 jaar durende juridische strijd van Mia Widdershoven tegen DSM, het concern waar haar man tientallen jaren met toewijding had gewerkt maar dat op geen enkele manier thuis gaf toen hij in 1987 overleed aan de gevolgen van mesothelioom.
Op verzoek van de AVN actualiseerde Peet het boek en voegde diverse actuele thema’s rond de asbestproblematiek toe. Het nieuwe boek draagt als titel “De langste adem is niet lang genoeg”.

Bekijk »

Nieuws

In memoriam: Leon Widdershoven

Met pijn in het hart moeten we u mededelen dat onze geliefde voorzitter Leon Widdershoven op donderdag 19 januari jongstleden is overleden in zijn woning in Susteren. Dit gebeurde zo onverwacht en zo plotseling dat het een enorme schok heeft veroorzaakt bij iedereen die hem liefhad. Het ongeloof is met geen pen te beschrijven.Scroll naar beneden om het hele bericht te lezen.

Lees verder »

Onno en Kim rennen voor de AVN

Kim van Poucke (27) en Onno Jongman (29), zoon van AVN-lid en mesothelioompatiënt Hans Jongman, rennen op zaterdag 15 april de Marathon Zeeuws Vlaanderen om geld op te halen voor Asbestslachtoffers Vereniging Nederland.

Lees verder »
Deel dit artikel!