Nieuws

Op de pagina vindt u nieuws omtrent Asbestslachtoffers Vereniging Nederland. Als u iets niet direct kunt vinden, biedt de zoekfunctie wellicht uitkomst.

Uitnodiging AVN-bijeenkomst zaterdag 16 juni a.s.

Het bestuur van de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland nodigt belangstellenden van harte uit voor een bijzondere bijeenkomst op zaterdag 16 juni a.s. om 13.00 uur in zaal 2 van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum.

Bekijk »

Prof. Job de Ruiterprijs voor Leon Widdershoven

Leon Widdershoven, onze secretaris, heeft op maandag 16 april jl. de Prof. Job de Ruiterprijs ontvangen tijdens het symposium van het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) dat georganiseerd werd om stil te staan bij het feit dat het 25 jaar geleden is dat asbest verboden werd in Nederland.

Bekijk »

Nieuwe behandeling voor mesothelioom van het buikvlies

Momenteel is er nog geen behandeling voor mesothelioom van het buikvlies. Dit is een zeer zeldzame vorm van kanker, per jaar zijn er maar tussen de 10 en 15 patiënten. In het Erasmus MC heeft men zich toegelegd op genezing van deze ziekte. Er is een behandeling ontwikkeld waarvan men denkt dat de patiënten er veel baat bij zullen hebben. Deze behandeling is inmiddels goedgekeurd voor een trial en zal binnenkort ook in andere Europese landen starten.

Bekijk »

Parelproject – Eerste stap op weg naar effectieve behandeling asbestkanker

Veilige methode om afweerreactie op te roepen.

In een eerste studie met patiënten zijn onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum erin geslaagd om een afweerreactie op te roepen tegen het mesothelioom, de vorm van kanker die wordt veroorzaakt door asbest. De behandeling blijkt veilig te zijn. Een internationaal vervolgonderzoek moet nu aantonen of patiënten dankzij de behandeling langer leven.

Bekijk »

Nieuws

In memoriam: Leon Widdershoven

Met pijn in het hart moeten we u mededelen dat onze geliefde voorzitter Leon Widdershoven op donderdag 19 januari jongstleden is overleden in zijn woning in Susteren. Dit gebeurde zo onverwacht en zo plotseling dat het een enorme schok heeft veroorzaakt bij iedereen die hem liefhad. Het ongeloof is met geen pen te beschrijven.Scroll naar beneden om het hele bericht te lezen.

Lees verder »

Onno en Kim rennen voor de AVN

Kim van Poucke (27) en Onno Jongman (29), zoon van AVN-lid en mesothelioompatiënt Hans Jongman, rennen op zaterdag 15 april de Marathon Zeeuws Vlaanderen om geld op te halen voor Asbestslachtoffers Vereniging Nederland.

Lees verder »
Deel dit artikel!