Nieuws

Op de pagina vindt u nieuws omtrent Asbestslachtoffers Vereniging Nederland. Als u iets niet direct kunt vinden, biedt de zoekfunctie wellicht uitkomst.

‘Viering’ met dubbel gevoel’

In het Jaarbeursgebouw te Utrecht vond op zaterdag 16 september het lustrumcongres van Asbestslachtoffers Vereniging Nederland plaats. Een impressie van een dag met twee gezichten.

Door Sven Poels

Bekijk »

Mondiaal gezien alarmerende situatie

Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van Asbestslachtoffers Vereniging Nederland hield Nico van Zandwijk, emeritus hoogleraar Geneeskunde aan de University of Sydney, een lezing over de wereldwijde stand van zaken met betrekking tot asbest(ziekten) en de aanpak van mesothelioom in Australië. De verhelderende presentatie op het lustrumcongres in het Jaarbeursgebouw te Utrecht was zowel alarmerend als hoopvol.

Door Sven Poels

Bekijk »

Ze hebben me laten stikken

In de regeling voor asbestslachtoffers wordt er in ons land, in tegenstelling tot België en Duitsland, onderscheid gemaakt tussen asbestose (verbindweefseling van de luchtwegen) en pleurale plaques (verdikkingen van het borstvlies). Dit betekent dat deze laatste, relatief kleine groep niet in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming, wat volgens Asbestslachtoffers Vereniging Nederland niet is uit te leggen. Extra schrijnend is het dat diagnoses soms plotsklaps worden bijgesteld, zoals bij Jos Lamers en Jaap Lautenbach het geval was.

Door Sven Poels

Bekijk »

Dr. Sjaak Burgers benoemd tot Ridder

Aalsmeer – Op zaterdag 16 september ontving Dr. Sjaak Burgers uit Kudelstaart, longarts bij het Nederlands Kanker Instituut/Anthony van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AVL), uit handen van burgemeester Jeroen Nobel een hoge Koninklijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor mensen die ziek zijn geworden door asbest. Dat gebeurde tijdens de viering van het 20 jarig jubileum van de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN).

Bekijk »

Nieuws

Wat betekent het coronavirus voor de behandeling van kanker?

Nadat er op verschillende plekken vragen van ongeruste patiënten zijn binnengekomen over de gevolgen van het coronavirus, hebben we een nieuwsbericht opgesteld waarin we proberen de bezorgdheid weg te nemen. De inhoud hebben we afgestemd met het SONCOS-bestuur. Er wordt in Nederland één beleid gevoerd door alle medisch specialisten.

Lees verder »
Deel dit artikel!