ATTENTIE ATTENTIE ATTENTIE !!

Waarom staat mijn profielfoto deze week ondersteboven? Omdat ik je aandacht wil vragen voor Wereldkankerdag (4FEB). Kanker zet je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar is.

KWF Kankerbestrijding zendt in het kader van Wereldkankerdag op zondag 4 februari op Wereldkankerdag de eerste editie van Vraag Vandaag uit. Een online live programma voor iedereen, over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de genezing van kanker. Het programma wordt gepresenteerd door Lieke van Lexmond en is te zien van 15:00-15:45 uur via www.wereldkankerdag.nl of www.kwf.nl/wereldkankerdag.

Bekende Nederlanders geven samen met onderzoekers van het ErasmusMC in begrijpelijke taal antwoord op vragen over kanker. Zo zal Ruud Feltkamp op stage gaan bij toponderzoeker Guido Jenster en zijn team die onderzoek doen naar opsporing van prostaatkanker via urine. En Monic Hendrickx loopt stage bij Professor Joachim Aerts die vertelt over de ontwikkeling van een nieuw vaccin tegen asbestkanker.

In de studio zit een speciaal chatteam voor je klaar. Zij beantwoorden al je vragen over o.a. preventie, ziektebeelden, behandelingen, voeding en klachten tijdens of na kanker. Met dit team kan je live chatten en tijdens het live-programma worden er ook vragen behandeld. Welke vragen je dan ook hebt, je kan ze allemaal stellen. De trailer van Vraag Vandaag is te zien op www.wereldkankerdag.nl/live.

Recente media

Presentatie Paul Baas

Op de ledenbijeenkomst van 30 augustus 2024 hield prof. dr. Paul Baas een presentatie over immuuntherapie en de mogelijke bijwerkingen daarvan.

Bekijk »

Presentatie Sjaak Neefjes

Op de ledenbijeenkomst van 30 augustus 2024 hield prof. Sjaak Neefjes een presentatie over zijn onderzoek naar vermoeidheid bij het gebruik van antikankermiddelen.

Bekijk »
Deel dit artikel!