Uitnodiging AVN-bijeenkomst zaterdag 16 juni a.s.

Het bestuur van de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland nodigt belangstellenden van harte uit voor een bijzondere bijeenkomst op zaterdag 16 juni a.s. om 13.00 uur in zaal 2 van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum.

Tijdens de bijeenkomsten staan 2 zaken centraal, nl. de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek “De langste adem is niet lang genoeg” van Peet Adams en de Nederlandse première van de documentaire “Ademloos” van de Belgische documentairemakers Daniel Lambo en Maarten Schmidt.

In 2004 verscheen het boek “De langste adem” van de hand van journalist Peet Adams. Het beschreef de maar liefst 13 jaar durende juridische strijd van Mia Widdershoven tegen DSM, het concern waar haar man tientallen jaren met toewijding had gewerkt maar dat op geen enkele manier thuis gaf toen hij in 1987 overleed aan de gevolgen van mesothelioom.
Op verzoek van de AVN actualiseerde Peet het boek en voegde diverse actuele thema’s rond de asbestproblematiek toe. Alle aanwezigen ontvangen het nieuwe boek dat nu als titel draagt “De langste adem is niet lang genoeg”.

 “Ademloos” is een aangrijpende documentaire waarin Daniel Lambo en Maarten Schmidt tonen hoe Eternit tot 1998 het dorp Kappelle-Op-Den-Bos domineerde met haar fabricage van asbestplaten. Via enkele personen die in familiekring de trieste gevolgen van het werken en wonen in de schaduw van de fabriek hebben ervaren, waaronder Lambo zelf, verplaatst men het scenario naar ontwikkelingslanden, in het bijzonder in India, waar Eternit haar schadelijke industrie onbekommerd voortzet. Een prachtige weergave van een schrijnende werkelijkheid, waarin de wanpraktijken van Eternit genadeloos aan de orde worden gesteld. Het toont ook dat de problematiek van asbest de wereld nog ontzettend lang zal bezighouden.

De zaal zal om 13.00 uur open gaan, waarna de bijeenkomst aanvangt om 13.30 uur.

Na een korte nabespreking sluiten we rond 15.30 uur af met een gezellig samenzijn en gelegenheid tot het leggen van contacten met andere leden; dit uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.
Het einde van de bijeenkomst is om 17.00 uur.

Wilt u ons voor z.s.m. laten weten of wij op uw komst mogen rekenen en met hoeveel personen?
U kunt ons informeren via e-mailadres secretariaat@asbestslachtoffer.nl .

 We zien u graag samen met belangstellende vrienden of familieleden op 16 juni !!!

Met vriendelijke groet,

Jan Verschoor
Voorzitter Asbestslachtoffers Vereniging Nederland

 

 

Bereikbaarheid

Beeld en Geluid is gevestigd aan het adres Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum.
Via oudere navigatiesystemen vindt u ons op Sumatralaan 45, 1217 GP.

Beeld en Geluid is uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer; het gebouw vindt u tegenover
NS-station Hilversum Media Park.

Parkeren

De parkeergarage van Beeld en Geluid vindt u aan de achterzijde van het pand. Het tarief is € 1,50 per uur (max. dagtarief € 9,00). De garage beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto’s.
Er is een beperkt aantal gratis mindervalidenplaatsen aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte.

Recente media

Presentatie Paul Baas

Op de ledenbijeenkomst van 14 juni 2024 hield prof. dr. Paul Baas een presentatie over asbest en de diagnose en behandeling van mesothelioom.

Bekijk »
Deel dit artikel!