Warren Zevon – Keep Me in Your Heart

Tijdens het Lustrumcongres brachten zanger Baer Traa en zijn secondanten het lied “Keep me in your heart” ten gehore van Warren Zevon, de Amerikaanse singer-songwriter, die in 2003 zelf op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van mesothelioom.

Tijdens het Lustrumcongres brachten zanger Baer Traa en zijn secondanten het lied “Keep me in your heart” ten gehore van Warren Zevon, de Amerikaanse singer-songwriter, die in 2003 zelf op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van mesothelioom.

 

Toen hij vernam dat hij aan deze ongeneeslijke longkanker leed, werkte hij de laatste maanden van zijn leven aan zijn muzikaal testament: de cd The Wind, uitgebracht op 26 augustus 2003, waarna hij op 7 september overleed.

 

Een cover van Dylan’s “Knockin ‘on Heaven’s Door” is het meest directe reactie van Zevon op zijn kwetsbare gezondheid tijdens het opnemen van het album, maar het meest aangrijpende liedje is de album-sluitende akoestische ballade “Keep Me In Your Heart”, die hij, nadat het studiowerk was afgerond, thuis opnam.

 

Warren Zevon – Keep Me in Your Heart

Shadows are fallin’ and I’m runnin’ out of breath

Keep me in your heart for a while

If I leave you it doesn’t mean I love you any less

Keep me in your heart for a while

When you get up in the mornin’ and you see that crazy sun

Keep me in your heart for a while

There’s a train leavin’ nightly called “When All is Said and Done”

Keep me in your heart for a while

Keep me in your heart for a while

Keep me in your heart for a while

Sometimes when you’re doin’ simple things around the house

Maybe you’ll think of me and smile

You know I’m tied to you like the buttons on your blouse

Keep me in your heart for a while

Hold me in your thoughts

Take me to your dreams

Touch me as I fall into view

When the winter comes

Keep the fires lit

And I will be right next to you

Engine driver’s headed north up to Pleasant Stream

Keep me in your heart for a while

These wheels keep turnin’ but they’re runnin’ out of steam

Keep me in your heart for a while

Keep me in your heart for a while

Recente media

Documentaire ‘Leven met Asbestkanker’

In deze hoopvolle documentaire, gemaakt door Future Media in opdracht van de AVN, worden mesothelioompatiënten Remko Meddeler en Esther Terlouw van dichtbij gevolgd. Ook longarts Robin Cornelissen komt aan het woord.

Bekijk »
Deel dit artikel!